torstai 26. marraskuuta 2009

on villiä melskettä, helinää helskettä, pienten tiukujen..



Pikkujoulutunnelmaa. Pidetään tänään, keskiviikkona, Saijan kanssa pienet pikkujouluhenkiset illanistujaiset. Koska meillähän on kämppä tyhjillään. Hostmom ja Gary on siellä reissaamassa, tarkemmin siis semmosella ökyristeilyllä kohti Karibiaa (tänään ne on olleet kuulemma Floridassa..), ja lapset lähti tänään isälleen pyhien ajaksi. KOSKA siis huomenna on tämä jenkkien kansallinen kalkkunantappopäivä, kiitospäivänäkin tunnettu. Meen huomenna Saijan familyn luokse ruokailemaan, kutsu kävi. Ja siis Saijan hostmom on suomalainen, nin on kuulemma odotettavissa "ei-niin-amerikkalainen-ateria". Lupaavaa.

Mutta siis tänään vähän viihdytään. Tulemme nauttimaan muutaman alkoholipitoisen juoman ja syömään PIPAREITA (melkein oikean makuisia) koska eihän nyt pikkujoulut ole pikkujoulut iliman omatekoisia piparkakkuja. Tarjolla myös muitakin ylihyviä herkkuja; Outin omin pikku kätösin väsäämää guagamolea ja porkkanasticksejä, semmosta aika nannaa taatelidippiä ja omenoita ja ja ja pahkinoita ja raakasuklaata ja poppareita ehkä ja vaikka mitä! Kyllä kelepaa kuulkaas!

Ja kuten kuvista voi päätellä, meillähän on jo joulukuusikin esillä. Viime sunnuntaina vissiin kantovat sen tuonne nurkkaan, ja kun Miima (isoäiti) tuli sitten su vahtimaan mun kanssa näitä kekaroita, nin sen mielestä piti jo kaivaa joulukoristeet esille. Wait a minute.. Marraskuussa? Ennen kiitospäivää? Mitä?! Emmää sillä että jotenkin överiä tämä näiden jouluhomma, eeen.. Ja siis kaupoissa ja kauppakeskuksissa on ollu jouluhommelit esillä heti kun halloweenistä päästiin. Joulupukkikin jo bongattiin yheltä ostarilta tuossa pari vkoa sitten ekan kerran, siellä oli jo muutama napero istumassa sylissä lahjatoiveita sopottamssa. Cute.

Miima siis oli mun apuna täällä su-ti. Ei tarvinnu meikäläisen edes vaivautua kokkaamaan, helepolla pääsi. Mutta muuten on kyllä ollut ihan vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittämiin. Kokonaiset päivät noiden lasten kanssa, meinas jo pää ratketa. Ja siis kun C:n mielestä ainoa hauska tekeminen on telkkarin kahtominen, niin yritä siinä sitten olla auktoriteetti ja piilottaa kaukosäädintä. Hiukan suuttumista ja ovien paiskomista ja 10 minuutin jälkeen lapsi tulee takaisin alakertaan monopolin kanssa. Alkaa mennä opit perille, hah!

Perjantaina hyppään bussiin ja hurauttelen kohti New Yorkin sykettä. Saman verran pitäs kestää matkan kun jos menis Warkaoksesta Hellsinkiin. Not bad. Semmonen maisemakatsaus. Ja tellervossa oottaa mm. pac man että ei mene tylsäksi. Pelata sitä muutama tunti nin voilá! Viihtyy vaikka persaus puutuneekin.

Nyt pipareita naamariin, hyvää pientä joulua!

Ei kommentteja: