lauantai 26. joulukuuta 2009

feed the world, let them know it's Christmas time again..


Nuo jahlat oli sitten ympäri huonetta, että niitä oli vielä lisääkin. Ja lisää. Mutta, minäkin sain vaikka miten paljon paketteja! Huh. Ilmeisesti oon sen verran kilttinä kuiskin ollu. Sain kaikkia kivoja spa-juttuja (saippuoita,rasvoja,kuorintajuttuja,pesusieniä yms..), korun, lämpösiä sukkia, huivin ja lahjakortin manikyyriin + pedikyyriin. Pitäs vaan ensin kasvattaa ne kynnet..
Niin ja tuommosen suklaa-appelsiinin. Semisti siisti. Piti kolauttaa pöydänkulmaan, nin siitä saa tuommosia "appelsiinisuikaleita".

Ainakin tämän familyn amerikkalainen joulu oli hyvinkin samankaltainen kuin joulut Suomessa. Jaettiin lahjat ja syötiin liikaa. Ja sitten syötiin vähän lisää. Ja lisää. Ja lisää. Illalla sitten katsastettiin C:n saama uusi leffa.
Oli meillä siis myös se dinner. Peggy ja sen poikaystävä Saksasta toi mukanaan saksalaisen joulukakun (just niitä mitä saa Lidlistä, semmonen marsipaanitäytteinen homma..) ja Saija porkkanalaatikkoa (!!). Pöydästä löytyi niin kinkkua kuin kalkkunaakin, pinaatti- ja maissilaatikkoa, rosollia, karpalohillojuttua, perunamuussia, kastikkeita, "kalkkunan täytettä" ja mitähän vielä. Liikaa kaikkea. Ja jälkkäriksi sitten kurpitsapiirakkaa, taatelikakkua ja sitä saksalaista kaakkua. Ähky.

Jääkaappi on edelleen täynnä ruokaa, että vissiin muutama pvä taidetaan samoja settejä syödä! Ja tiedoksi uteliaille: kalkkuna ei ollut semmonen "perseestä täytettävä", vaan täytteet oli tarjolla erikseen. Koska kumpikaan porukoista ei ollut innokas tunkemaan kättänsä mihinkään, saati sitten tonkimaan sitä täytettä ulos.

Dinnerin jälkeen pelailtiin vähän lautapelejä ja mä kokoilin C:n kanssa legoja kunhan meidän vieraat oli lähteneet. Illasta sitten vähän lisää shamppanjaa (ei mittään kuohuviinejä!) ja kaviaaria. Whoot. Semmosta överipunasta. Maistui suolalta ja kalalta. Suolakalalta. Överimeininki. Ho-ho-ho.

Oudointa itselle oli se, että ainakaan tämä perhe ei saanut lahjaksi hirveesti karkkia tai suklaata. Yhdet tuommoset suklaa-appelsiinit lapsille. Ja mulle. Kun kotona tottunut saamaan aina konvehtirasian jos toisenkin ja muutaman muun. Toisaalta hostmom on kyllä melkonen terveysintoilija..

Lumi alkaa jo vähitellen sulaa. Eilen tuli urakalla vettä, niin nyt näkyy jo takapihalta nurmikkokin! Tulis vaan jo se kesä.. Mun autosta by the way oli vissiin haljennut joku osa. Pikkusen kallis keikka. Olin kuulevinani, että $1000, tai vähän päälle. Että ei vissiin ihan pieni probleema. Ja siis mun piti saada kaara tänään taas käyttöön, mutta ne edelleen kai selvittää, mistä sitä öljyä tai jtn oikeen vuotaa, niin saattaa kestellä. Ja koska oon ilmeisesti viimenen auppari tässä perheessä (tai ainakin vois kuvitella, kun nuo lapset on jo niin isoja), niin uutta autoa ei olla hankkimassa. Sampan on kestettävä siis ensi syksyyn asti. Hostmom vaan sanoi, että Sampalla ei saa ajella mittään pitkiä matkoja. Tosin eipä kiinnostaskaan mihinkään Nyciin olla ajamssa :D

Tänään ajattelin vaan öhötellä. Lukea lisää Hepburnia, syödä vähän rosollia ja katella leffoja. Huomenna tulis yksi saksalainen aupair käymään DC:ssä, mutta en tiiä pääsenkö treffaamaan sitä, kun ei ole autova. Pitäs nääs jollain päästä metroasemalle ja takasin. Njoh, katsella mitä keksii..

Ei kommentteja: