tiistai 8. joulukuuta 2009

lunta tulvillaan, on raikas talvisää..

Maanantai. Hyh. Ei ne ikinä oikeen maistu. Vaikka ois nukkunu yöllä jopa.

Huolimatta siitä, että brassailin muutamiin jo lähetettyihin joulukortintapaisiin että ei näy täällä lunta ei, niin kappas kepposta. Kuinkas kävikään. Pilkka omaan nilkkaan. Lauantaina kun heräsin, nin johan oli maa valkoisena ja kunnon lumisade. Tosin siis semmosta räntämäistä, kun oli nollassa. Mutta voi että nuo lapset oli aivan liekeissä! Koko päivän ne tuolla ulkona myllersi, kunnon lumisodat oli naapurin lasten kanssa. Hostmom kertoi, että osa täällä asuvista menee paniikkiin kun alkaa sataa lunta; ryntäävät kauppaan ostamaan sen tyhjäksi vessapaperista, maidosta ja leivästä, jotta sitten selviävät pahimman "myräkän" ohi. Ja siis tosiaan satoi sillon lauantaina tuonne about kuuteen asti illalla. Muutaman sentin verran jätti lunta. Ja sitten illasta alkoi pakastella, niin meinas olla vähän liukasta ajella autolla, kun eihän nämä mittään talvirenkaita täällä tunne.

Sunnuntaina oli sitten vaan kylmä, siinä ehkä asteen pakkasta pvällä ja tänään maanantaina suurin osa lumesta on jo sulanut pois, kun on plussalla. C oli aivan suruissaan, olis halunnut leikkiä lisää lumisotaa.

Lauantaina käytiin Saijan kanssa vähän DC:tä tsiikailemassa. Yhdessä yliopistossa on muutama suomalainen vaihdossa täällä, tosin lähdössä nyt parin vkon päästä pois. Pojat piti pienet pirskehet, myös Suomen itsenäisyyspvän kunniaksi (oli lippu seinällä!). Oli siellä myös runsaasti paikallisia muita opiskelijoita, ja voi että oli lystiä! Tutustui taas niin moneen mukavaan ihmiseen. Käytiin myös vähän keskustassa pyörimässä, tosin ei päästy sille klubille minne oli tarkoitus mennä, koska se oli K21. Mutta päädyttiin kuitenkin yhdelle homoklubille. :DD Jep. Oli joku drag show menossa. Siinähän sitten tosin kävin vähän hassusti, kun täällä tosiaan on 21 tuo ikäraja tuohon alkomahooliin. Minä ja yksi Abby-niminen tyttö otettiin ihan pienet siemaukset yhden kaverin lasista, ja johan oli joku henkilökunnasta kyselemässä perään henkkareita. Noh, eihän siinä sitten mitään, ottivat nimet ja syntymäajat ylös, ja saatiin kivat lappuset, että ei saada Abbyn kanssa mennä sille klubille ennen kuin ollaan täytetty 21. Ja se meidän kaveri joka sitä lasia tarjosi, ei saa mennä sinne vuoteen. Hahhhhaaa. Että sillälailla. Ei vissiin ihan joka tytöllä ole porttikieltoa homobaariin. Olin kyllä kuullu, että ne on tosi tarkkoja noista ikärajoista, mutta huh huh. Eipä tosin haittaa, koska ei hirveemmin tule homobaareissa roikuttua (elä huoli äiti).

Päätettiin sitten mennä takaisin kampukselle jatkoille ja pidettiin kunnon suomijuhlat. Naurettiin puoli seitsemään asti aamulla kaikelle typerälle, ja sitten siinä kivasti auringon noustessa mentiin taksilla yöpymispaikalle. Oli hauska taksikuski muuten, semmonen vanhahko pappa, joka kertoi että sillä oli joskus suomalainen kaveri nimeltä Pentti, joka oli kova juomaan viunasta. Hhah. Hyvä Suomi!

Se näissä amerikkalaisissa on ihanata, että ne on tosi avoimia ja ystävällisiä. Huippua kun täysin ventovieraat ihmiset alkaa spontaanisti jutustella metripysäkillä tai kauppajonossa. Yksikin päivä joku rouva alkoi ihastelemaan minun hiusten väriä kaupassa, että mahdan olla onnellinen kun mulla on luonnollisesti oranssit hiukset, mutta että toivottavasti en omaa hirveätä temperamenttia. :D Ja hauskaa on aina, kun puhuu jossain suomea nin heti on joku kysymässä, että mitä kieltä sää puhut. Ei muuten toimita Suomessa silleen. Jos joku puhuu jottain muuta kuin suomea tahi englantia, nin heti supatellaan että "on se kumma kun eivät voi puhua mittään ymmärrettävää kieltä". Ja jos kysyt neuvoa, niin kaikki on aina tosi ystävällisesti kertomassa mihin suuntaan sun nyt pitäskään kääntyä. Ei niinkön siellä savossa, että suattaa olla tai suattaa olla olemattannii..

Iloa tuottaa myös se, että C on saanut jo kolmesta tavauskokeesta täydet pisteet. Kun nämä jenkit tosiaan harrastaa tavaamista, kirjain kirjaimelta. Tosin ymmärrän kyllä, koska suurin osa sanoista kuitenkin kirjoitetaan eri tavalla kuin lausutaan. Mutta kyllä on niitä sanoja jankattukin. Myös C:n puheterapeutti sanoi viimeksi tänään, että C on edistynyt ihan hurjasti. Että sillä on merkitystä, kun joka aamu unenpöpperöisenä yritän saada lapsen sanomaan ärrää oikein. Koska siis meillä on C:n kanssa semmonen systeemi, että aamulla ennen koulua tehdään puheterapian kotiläksyt ja sitten C saa katsoa hetken piirrettyjä. Lahjontaa, lahjontaa. Toimii aina. Mutta tulee semmonen olo kaikista kehuista, että oon mää jottain saanut täällä aikaseksi jo tähän mennessä. Hyvä fiivis.

Nyt on Gossip Girl katottuna, joten yöpuulle. Hauska sana; yöpuu. Kasvaako se puu sitten yöllä? Vai kasvattaako se öitä? ...joh, alkaa liikkua mieli taas turhan vilkkaasti, mikä tarkoittaa vaan sitä että unta kuuppaan. Tätä sanontaa en jaksa edes alkaa miettimään, menee koko yö muuten... ;)

Ei kommentteja: