perjantai 25. joulukuuta 2009

on armain ja kallein mull' ain' Suomenmaa! ja kiitosta sen laulu soi Sylvian ja soi aina lauluista sointuisimman..


Joulu se tulla jolkotteli. Taas. Ihan niinkön viimekin vuonna. Täällä Amerikan ihmeellisessä taikamaassa joulua vietellään tosiaan "virallisesti" vasta 25.pvä. Mutta onhan se hei ihan loogista: Joulupukki lähtee Suomesta liikkelle aattona, jakaa lahjat tuhansien lammikoiden maahan ja sitten jatkaa eteenpäin, eli se menee yön puolelle, kun Santa Claus sitten ehtii tänne mantereelle asti. Joten joutuu vaan jättämään lahjat kuusen alle yön hiljaisina tunteina. Pitääkin muistaa jättää pukille keksejä ja maitoa, että lahjat varmasti myös jää tuonne överikuusen alle.

Tänään olen tutustuttanut itseäni erilaiseen jouluun. Lapset on isällään. Hostporukat kävi viimesillä joulushoppailuilla. Minä pakersin taatelikakun (ommnommnomm) ja rosollia! Hyvin jännä. Jääkaappiin ilmestyi ruokaa armeijan tarpeisiin, mutta eipähän varmaan näläkä jää. Nyt sitten illasta porukat on pakkailleet noita lahjoja, katottiin vähän jouluhenkisiä elokuvia ja juotiin skumppaa. Viihtyy.

Aamulla juttelin Suomehen moneen otteeseen ja meinaa vähän olla haikea olo kun kuuntelee suomenkielisiä joululauluja. On kuitenkin ensimmäinen joulu ikinä, kun oon muualla kuin kotona. Kokemusta rikkaampana. Äitiltä tulleet paketit (ne, mitkä selvis perille asti..) avasin tietysti heti tänään, koska no hei, Suomea suomalaisille, tai jotain. Nyt maistuu sitten piparisuklaa ja vähän jo polttelis alkaa lukea tuota Audrey Hepburnin elämäkertaa. Jouluyö...

Tajunnut tässä myös, mikä itelle tässä ylihypetetyssä joulussa merkkaa. Ei ne lahjat, ei se uskonto, vaan se että voi perheen kanssa rauhottua. Syyä kestona. Myös yöllä (ihan kuin ei muuten vois..). Pelata jtn lautapeliä; hyödyntää kaikki se kerääntynyt nippelitieto trivialissa, kikkailla scrabblessä, brassailla vaikka monopolissa. Ja joulusauna, huh huh. Hirveässä ähkyssä kömpiä sinne lauteille sulattelemaan. Ja sitten taas syömään..

Huomenna pääsenkin sitten katsastelemaan lapsukaisten ilmeet, kun ne näkee tuon lahjavuoren tuolla kuusen alla. En mä sillä, että porukat on lahjoja ostelleet. Eeen. Jos jonkinmoista jäätelökonetta vissiin hankittu. Huomista odotellessa..

Ihanaa Joulua! Merry Christmas! God Jul! Bon Noël! Feliz Navidad! ja mitä näitä nyt on.. ;)

Ei kommentteja: