sunnuntai 19. syyskuuta 2010

tell me where our time went, and if it was time well spent, just don't let me fall asleep, feeling empty again..

Tässä asioita, joita ainakin tulee ikävä kun vaihdan pois tältä mantereelta:

-
peanutbutter. Suurenmoinen addiktioni maapähkinävoihin tulee olemaan ongelma. Vierotusoireita odotellessa. Tai no siis saahan Suomestakin kyseistä herkkua, mutta ei se ole semmosta samanlaista. Mentävä vissiin Hellsinkiin ostoksille sinne kivaan pikku kauppaan josta saa kaikkia ameriikanherkkuja..

-
ilmasto. Leuto talvi ja kuumaakin kuumempi kevät, kesä ja syksy. Vaikka väillä se lähes +40C ja kosteusprosentti 30000 olikin vähän liikaa..

-
spontaani ystävällisyys. Kaikki auttaa kaikkia, eikä metron ovilla kukaan katso miten äiti yrittää epätoivoisesti tunkea lastenrattaita sisään omin avuin.

-
jääpala-automaatti kotona. Luksusta, luksusta, sitä on oltava joskus.

-
halvat Converset. Ja kaikki muukin shoppailu. Vaikka sekin on ihan silkkaa ihanaa turhuutta.

-
aupairmeininki ja kaverit. Tänne on kuitenkin ehtinyt luoda jo "elämän" ja kiintyä niihin ihmisiin joiden kanssa viettää aikansa. Tämä meikän työntekokin on ollut lähinnä vaan helppoa laiskottelua ja mielettömiä kokemuksia. Ikävä tulee tätä perhettä ja näitä lapsukaisia.

-
mun sähkölämmitteinen huopa. Oisko ehkä aika mahtava Suomen talvissa?!

-
joogastudio. Ja se meidän pirullisen sarkastinen ohjaajamies. Ja kaikki muut ihanat arkipäivänhipit jotka hikoili siellä salissa minun kanssa. Love!

-
automaattivaihteiset autot. Laiskan on heleppo hymyillä ja painaa vaan kaasua. Suomessa voi taas sitten leikkiä sen kytkimen kanssa.

-
Starbucksin vihreä tee. Samaa settiä se on kai kun kaikkialla muuallakin, ja saahan sitä Suomessakin take away-teetä. Mutta joku siinä on. Kai se on niin "legendaarista" hakea sieltä riistofirmalta sitä lämmintä vettä.

-
se että ihmisiä on eri puolilta maailmaa. Täällä ei ole mitenkään outoa, että kaikki naapurit on eri maista kotoisin. Ihanaa erilaisuutta. Erilaisia kulttuureja. Eri kieliä ja tapoja. Kansainvälisyys auttaa ymmärtämään. Omm.

-
englannin kieli. Vaikka välillä onkin kielioppi niin ja näin sekä minulla että amerikkalaisilla, tykkään tästä kielestä paljon. Se vaan on niin helppoa. Tulee kuin itsestään. Hurpattelenpahan sitten kotona itsekseni enklanniksi, jos tulee paha ikävä, ja otan iltalukemiseksi sanakirjan ja kielioppiopuksen.

Eiköhän tässä ollut taas vähän listaa. On varmaan muitakin, mitä tulee ikävä kun Pohjolaan palaa, mutta ne on sitten sen ajan juttuja.

Onneksi Suomessa on sitten kaikkea ihanaa joilla voi "korvata" näitä tämän vuoden aikana kehkeytyneitä addiktioita ynnä muita.. ;D

Ei kommentteja: